10 duurste auto’s ter wereld

De wereld van de luxe auto’s is een fascinerende en indrukwekkende plek, waar prijzen van miljoenen dollars geen uitzondering zijn. Hier volgt een lijst van de top 10 duurste auto’s ter wereld:

  1. Bugatti La Voiture Noire – $19 miljoen
  2. Bugatti Centodieci – $9,7 miljoen
  3. Bugatti Divo – $5,8 miljoen
  4. Koenigsegg CCXR Trevita – $4,8 miljoen
  5. Lamborghini Veneno – $4,5 miljoen
  6. Pagani Huayra Imola – $3,5 miljoen
  7. Lykan Hypersport – $3,4 miljoen
  8. Bugatti Chiron Super Sport 300+ – $3,3 miljoen
  9. Bugatti Veyron by Mansory Vivere – $3,4 miljoen
  10. Koenigsegg Jesko – $3 miljoen

Bugatti La Voiture Noire

De Bugatti La Voiture Noire is een ongelooflijk indrukwekkende en exclusieve auto met een prijs van $19 miljoen. Het is de duurste auto ter wereld, en slechts één keer gebouwd. De auto is geïnspireerd op de Type 57 SC Atlantic uit de jaren 30, en is een eerbetoon aan de originele “La Voiture Noire” die in de jaren 30 werd gebouwd. De auto is voorzien van een 8.0-liter W16-motor die 1.500 pk produceert, waardoor het in staat is om snelheden te bereiken van meer dan 250 km/u. De Bugatti La Voiture Noire is een waar kunstwerk op wielen, met zijn prachtige ontwerp en exclusiviteit, het is niet verwonderlijk dat het de duurste auto ter wereld is.

Bugatti Centodieci

De Bugatti Centodieci is een eerbetoon aan de Bugatti EB110 uit de jaren 90 en is een van de duurste en meest exclusieve auto’s ter wereld. Met slechts 10 exemplaren gebouwd, is de Centodieci een auto voor verzamelaars en liefhebbers van ultraluxe auto’s.De Centodieci is voorzien van een 8.0 liter W16-motor die een vermogen levert van 1.600 pk en een koppel van 1.600 Nm. Dit maakt de auto in staat om van 0 tot 100 km/u in slechts 2,4 seconden te accelereren en een topsnelheid te bereiken van 380 km/u. Dit maakt de Centodieci een van de snelste straatlegale auto’s ter wereld.

Bugatti Divo

De Bugatti Divo is een revolutionaire supercar, die in 2018 werd onthuld tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië. De auto is ontworpen om een verbeterde handling en prestaties op circuit te bieden, in tegenstelling tot de Bugatti Chiron, die vooral gericht is op snelheid en luxe. Met een prijskaartje van 5,8 miljoen dollar is de Divo een van de duurste auto’s ter wereld. Bugatti heeft slechts 40 exemplaren van deze auto gebouwd, en deze zijn allemaal al verkocht. De Divo is voorzien van een 8,0 liter W16-motor die 1.500 pk levert en een koppel van 1.600 Nm. Dit maakt de auto in staat om van 0-62 mph te accelereren in slechts 2,4 seconden, en een topsnelheid te bereiken van 261 mph. Wat de Divo uniek maakt, is zijn ontwerp. Het is gebaseerd op de Chiron, maar heeft veel aerodynamische verbeteringen die de handling op circuit verbeteren. De auto heeft bijvoorbeeld een grotere spoiler, een langer dak spoiler en een verlengde voorspoiler. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de auto meer downforce genereert, wat de grip op de weg verbetert en de stabiliteit verhoogt.

Koenigsegg CCXR

De auto werd voor het eerst gepresenteerd in 2008 en was een verbeterde versie van de Koenigsegg CCX.De CCXR Trevita werd beperkt tot slechts 3 stuks, waardoor het een van de meest exclusieve auto’s ter wereld is. De naam “Trevita” is een samenvoeging van de woorden “Tre” (Drie in het Zweeds) en “Vita” (Wit in het Zweeds) om de beperkte productie van 3 witte auto’s aan te duiden.De CCXR Trevita is aangedreven door een 4.8-liter V8-motor met twee compressoren die een vermogen levert van 1018 pk en een koppel van 797 Nm. De auto kan een topsnelheid bereiken van meer dan 250 mph en accelereert van 0 tot 60 mph in slechts 2.5 seconden.Het unieke aan de Trevita is de speciale verftechnologie die Koenigsegg heeft ontwikkeld. De auto is bedekt met een laag van kristallen die zijn ingekapseld in een polymeercoating. Deze technologie zorgt voor een ongelooflijk heldere, wit glanzende finish die niet te evenaren is met traditionele verfmethoden.

Lamborghini Veneno

De auto is ontworpen ter ere van het 50-jarig bestaan van het merk Lamborghini en is een van de meest indrukwekkende auto’s ooit geproduceerd.Met een prijskaartje van 4,5 miljoen dollar is de Veneno een van de duurste auto’s ter wereld. Lamborghini heeft slechts vijf exemplaren van deze auto gebouwd, en deze zijn allemaal al verkocht. De Veneno is voorzien van een 6,5 liter V12-motor die 740 pk levert en een koppel van 690 Nm. Dit maakt de auto in staat om van 0-62 mph te accelereren in slechts 2,8 seconden, en een topsnelheid te bereiken van 221 mph. Wat de Veneno uniek maakt, is zijn ontwerp. Het is gebaseerd op de Aventador, maar heeft veel aerodynamische verbeteringen die de snelheid en prestaties verbeteren. De auto heeft bijvoorbeeld een grotere spoiler, een langer dakspoiler en een verlengde voorspoiler. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de auto meer downforce genereert, wat de grip op de weg verbetert en de stabiliteit verhoogt. De Veneno is ook lichter dan de Aventador, dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel. Hierdoor is de auto ook efficiënter, met een lager brandstofverbruik.

Pagani Huayra Imola

De Pagani Huayra Imola is een limited edition supercar van de Italiaanse automaker Pagani. De auto werd voor het eerst gepresenteerd in 2020 als eerbetoon aan de Imola-racebaan in Italië, waar de Pagani fabriek is gelegen. Wat de Huayra Imola echt uniek maakt is de beperkte productie ervan. Pagani maakt slechts 5 stuks van deze auto, waardoor het een van de meest exclusieve auto’s ter wereld is. De prijs voor deze auto ligt in de miljoenen dollars en is alleen beschikbaar voor een selecte groep klanten. De Huayra Imola is aangedreven door een 6.0-liter V12-motor met twee turbo’s die een vermogen levert van 827 pk en een koppel van 1.100 Nm. Dankzij deze motor kan de auto een topsnelheid bereiken van meer dan 230 mph en accelereert van 0 tot 60 mph in slechts 2,6 seconden.

Lykan Hypersport

De Lykan Hypersport is een extreem zeldzame en krachtige supercar van de Libanese automaker W Motors. De auto werd voor het eerst gepresenteerd in 2013 als de eerste supercar uit het Midden-Oosten. De Lykan Hypersport wordt aangedreven door een 3.7-liter flat-six motor met twee turbo’s die een vermogen levert van 780 pk en een koppel van 1.000 Nm. Dankzij deze motor kan de auto een topsnelheid bereiken van meer dan 240 mph en accelereert van 0 tot 60 mph in slechts 2,8 seconden.Wat de Lykan Hypersport echt uniek maakt is de beperkte productie ervan. W Motors maakt slechts 7 stuks van deze auto, waardoor het een van de meest exclusieve auto’s ter wereld is. De prijs voor deze auto ligt in de miljoenen dollars en is alleen beschikbaar voor een selecte groep klanten.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

De Chiron Super Sport 300+ is een verbeterde versie van de originele Bugatti Chiron en is bedoeld om de snelste straat legale auto ter wereld te zijn. Het uiterlijk van de Chiron Super Sport 300+ is nauw verwant aan dat van de reguliere Chiron, met een aantal opvallende veranderingen. Het meest opvallende verschil is de toevoeging van een grote luchtinlaat aan de bovenkant van de auto, die zorgt voor extra koeling voor de achtcilinder motor. Ook zijn er verschillende aerodynamische aanpassingen gedaan, waaronder een grotere achtervleugel en een aangepaste voorvleugel, die zorgen voor extra downforce en stabiliteit bij hoge snelheden.De Chiron Super Sport 300+ is aangedreven door een 8.0-liter W16-motor, die een vermogen van 1.577 pk levert. Dit is 100 pk meer dan de reguliere Chiron, waardoor de Super Sport 300+ in staat is om snelheden te bereiken tot wel 304 mph (490 km/h). Dit maakt de auto tot de snelste straatlegale auto ter wereld.

Bugatti Veyron by Mansory Vivere

De Bugatti Veyron by Mansory Vivere is een limited edition supercar die is ontwikkeld door de luxeauto-fabrikant Bugatti in samenwerking met de exclusieve carrosseriebouwer Mansory. De Veyron by Mansory Vivere is een verbeterde versie van de originele Bugatti Veyron en is bedoeld om een unieke en op maat gemaakte ervaring te bieden aan de rijke en exclusieve klanten van Bugatti. Het uiterlijk van de Veyron by Mansory Vivere is opvallend en uniek, met een aantal opvallende veranderingen ten opzichte van de reguliere Veyron. De carrosserie is voorzien van een nieuwe voor- en achterbumper, zijskirts, en een nieuwe achtervleugel. Deze aanpassingen zorgen voor een sportievere en agressievere uitstraling, terwijl tegelijkertijd de aerodynamische eigenschappen van de auto zijn verbeterd. De carrosserie is voorzien van een speciale coating, die beschermt tegen UV-straling, en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Veyron by Mansory Vivere is aangedreven door een 8.0-liter W16-motor, die een vermogen levert van 1.200 pk en een koppel van 1.500 Nm. Dit maakt de auto in staat om snelheden te bereiken tot wel 253 mph (407 km/h). Dit maakt de Veyron by Mansory Vivere tot een van de snelste straatlegale auto’s ter wereld. De motor is gekoppeld aan een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling, die zorgt voor een soepele en snelle versnellingsbak.

Koenigsegg Jesko

De Koenigsegg Jesko is een exclusief en ultra-luxueus supercar, en de prijs weerspiegelt dit. Het model wordt op maat gemaakt voor elke klant en de productie is beperkt, waardoor het totale aantal beschikbare exemplaren zeer beperkt is. De prijs van een Koenigsegg Jesko begint bij ongeveer 3 miljoen euro en kan flink oplopen, afhankelijk van de specifieke opties en upgrades die de klant kiest. Het model werd gelanceerd in 2019 en is opgebouwd rond een lichtgewicht carbon fiber monocoque. De Jesko beschikt over een 5,0-liter V8-motor met een vermogen van 1.280 pk en 1.106 Nm koppel, die wordt aangedreven door een 9-traps, zeer snel schakelend transmission systeem. De auto beschikt ook over een avant-gardistisch aero-pakket, waaronder een innovatieve “active” aerodynamische vleugel die zich aanpast aan de rijomstandigheden. Met een topsnelheid van meer dan 300 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 2,5 seconden, staat de Koenigsegg Jesko garant voor ultieme prestaties en rijplezier.